Start Snoezelen Verhuur/uitproberen PAS-Therapie Cursussen/workshops Snoezeltheekwinkel Barry Emons Contact Veel gestelde vragen Vacatures links

Snoezeltheek DWRP

Snoezelen zoals snoezelen bedoeld is

Snoezeltheek DWRP beschikt over zes snoezelruimtes waaronder snoezelruimtes speciaal ingericht voor de ouderenzorg (denkend aan de geriatrie), snoezelruimtes voor MCG / NAH bezoekers, bezoekers die een rustige omgeving nodig hebben, snoezelruimtes voor bezoekers die ruimte nodig hebben en twee snoezelruimtes waar men kan ontspannen op het Math Hansen muziektherapiewaterbed (muziek tril waterbed). Tevens zijn er snoezelruimtes zo ingericht dat er ouders met baby's/peuters terecht kunnen: de omgeving stimuleert een intenser contact tussen ouder en kind.

Speciaal voor de ouderenzorg is er een sfeervol ingerichte snoezelruimte waar indien gewenst zachte muziek klinkt. Er kan gebruik worden gemaakt van een een groot aantal snoezelmaterialen welke door de aanwezige therapeut verstrekt kan worden. Op deze manier is het snoezelmateriaal afgestemd op de bezoeker. Tevens is er aanwezig een vloeistofprojector, trilwaterrelaxligstoel, een voetenbad en is er zelfs een haard met schoorsteenmantel. Daarnaast zijn er verschillende geuren die ontspannend werken en verschillende voelmaterialen die aangeraakt kunnen worden. Vanzelfsprekend maakt men alleen gebruik van die materialen waar men behoefte aan heeft, dit zo nodig in overleg met de aanwezige therapeut.

Andere snoezelruimten zijn ingericht voor die kinderen en ouderen die behoefte hebben aan in meer of mindere mate verschillende prikkels welke op een groot aantal manieren aangeboden kunnen worden. Te denken valt hier aan een trilwaterbed, een bubbelbuis met water, een vloeistofprojector, verschillende soorten muziek, een blacklight en een watermuur. Daarnaast zijn er verschillende decoraties in de ruimten aangebracht waardoor een “speciale” sfeer ontstaat.

 geheel vernieuwde snoezelruimte en producten van o.a.

Barry Emons

1 uur snoezelen

€ 30.00 per persoon, elke volgende persoon € 15.00

Begeleiding 1 op 1 gratis



Snoezelen met instructie altijd gratis

Verhuur Snoezelruimtes

Bubble unit Snoezeltheek DWRP Blackbox snoezelcentrum DWRP Blackbox aquarium snoezelen Lichtbol snoezelen DWRP Snoezelcentrum DWRP ouderenzorg Lichtwolk Snoezel theek DWRP  Barry Emons Barry Emons snoezelcentrum DWRP Snoelbed aquarium Snoezelcentrum aquariumtrilwaterbed Snoezelen DWRP Barry Emons Snoezelruimte Snoezeltheek. Snoezeltheek lichtbol Paint Snoezeltheek DWRP Snoezelcentrum Aalsmeer Snoezelcentrum Aalsmeer DWRP

Wie zijn de grondleggers van het snoezelen en wat is snoezelen:

Snoezelen ontstond  in het begin van de jaren 70. Ad Verheul en Jan Hulsegge worden gezien als de grondleggers van het snoezelen. Hieronder wordt verstaan het selectief aanbieden van primaire prikkels in een sfeervolle omgeving, Er wordt bij het snoezelen een beroep gedaan op de vijf zintuigen (het gehoor, het gezicht, de reuk, de smaak en de tast). Het boek “Snoezelen een andere wereld” wat beide grondleggers in 1986 uitbrachten is al in zes talen uitgebracht.Er kan reeds lange tijd gesproken worden van Wereldwijd Snoezelen. Het idee van het snoezelen is ontstaan nadat zij geconfronteerd werden met mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zij kwamen op het idee om deze mensen onbekende prikkels aan te bieden, in eerste instantie in de vorm van door hen zelf gebouwde mobiele objecten. De mensen die in bed lagen reageerden daarop en volgden actief met de ogen. Langzaam is doorgegaan met het opbouwen van prikkels. Mensen waren niet langer passief  het werden mensen met mogelijkheden. Snoezelen wordt nog steeds verder ontwikkeld en de resultaten zijn wetenschappelijk onderbouwd. Snoezelen spreekt naast ernstig gehandicapten ook NAH cliënten psychiatrische patiënten, dementerende ouderen, mensen met autisme en niet gehandicapten aan.


Voor wie kan snoezelen geschikt zijn?

Kinderen en volwassenen met:

- een verstandelijke beperking

- niet aangeboren hersenletsel (NAH)

- dementie

- ouderenzorg

- een autistische stoornis, vooral bij onrust

- chronische pijn en/of stress

- Daarnaast kan snoezelen leuk zijn voor kinderen tot ongeveer zes a zeven jaar, waarbij het aansluit op de ontwikkelingswereld.


Belang van de omgeving:

In de stimulerende omgeving van een snoezelruimte is de relatie van begeleider en cliënt van groot belang, de zogenaamde didactische driehoek. De zelfperceptie van de begeleider, de eigen reacties en de eigen gevoelens sturen de relatie en daarmee ook het gebeuren in de snoezelruimte. Het is belangrijk inzicht te hebben in eigen gevoelens en manier van reageren. Op welke manier reageer ik, wat maakt mij gelukkig en hoe reageer ik op de gevoelens van anderen. Welke invloed heeft de ruimte op mij en de cliënt. Welke wisselwerking hebben begeleider/ouder, cliënt en omgeving op elkaar. Allemaal zaken die belangrijk zijn om het snoezelen tot een succes te maken.


Wat is snoezelen niet: Het is niet de bedoeling van snoezelen dat een kind alleen in een snoezelruimte gelegd wordt en dat de begeleider dan even iets anders gaat doen. Snoezelen doe je samen met begeleiding waarbij de begeleider observeert hoe een persoon er op reageert. Ook is snoezelen minder geschikt voor grote groepen omdat dan de rust, de begeleiding en het overzicht al snel verloren gaan.

Wat is Snoezelen

Het gaat er niet om hoe groot een snoezelruimte is, het gaat er om hoe je snoezelt.

Tarief

1 uur snoezelen € 30.00 per persoon, elke volgende persoon € 15.00. Begeleiding 1 op 1 gratis

 Snoezelen met instructie altijd gratis.